• Ulike typer kredittkort.
  • Hvem kortene passer for.
  • Fordeler som følger med.

Det finnes et hav av kredittkort. Noen er best på reiseforsikring, mens noen er best på lavest rente. Noen tilbyr best «cashback», og noen har best vilkår ved kjøp av bensin. På samme måte som ingen mennesker er like, er ingen kredittkort helt like. Man har helt ulikt forbruk og derfor er det fint at man kan velge ulike kredittkort.

Kredittkort er derimot ikke for alle og enhver. Hvis man er ute etter å tjene eller spare penger med kredittkort, må man være ganske bevisst på å betale regningen på kredittkortet i tide. Hvis man ikke er flink til å huske på dette, kan man fort ende opp med en høy kredittkortgjeld og store pengetap.

Kredittkort for dummies

Kredittkort skiller seg fra vanlig bankkort (f.eks. debetkort fra Visa) ved at man låner penger fra banken når man betaler. Med et vanlig bankkort har man allerede penger stående på en bankkonto, og man kan bruke opptil det tilgjengelige beløpet. Med kredittkort kan man låne penger inntil beløpsgrensen sin, men man må tilbakebetale den gjeldende summen med renter.

Det finnes mange nettsider som sammenligner de ulike kredittkortene. Alle har hver sin algoritme for scoring. Kredittkortet fra Bank Norwegian scorer i gjennomsnitt best på slike sider. Det er derimot ikke sagt at dette kredittkortet er best for alle. Som nevnt tidligere må man undersøke hvilket formål og forbruk man tenker å ha for kredittkortet.

Cashback

Har man tenkt å bruke kredittkortet mest til dagligvarehandel, passer Ikano og Shell sine kredittkort utmerket for denne typen bruk. Begge disse kredittkortene gir 1 % tilbake på alle kjøp. Det betyr at hvis man handler for 1 000 kroner, får man tilbake 10 kroner for dette. Bank Norwegian-kredittkortet har tilsvarende ordning – men istedenfor cashback, får man cashpoints.

  • Cashback gir penger tilbake til brukeren ved kjøp.
  • Perfekt til dagligvarehandel.

Reiseforsikring

En del kredittkort inkluderer reiseforsikring ved kjøp av reise med kredittkort. Hvis man er av typen som reiser mye, kan dette være et passende kredittkort. Bank Norwegian tilbyr både reiseforsikring og gratis bruk av kredittkort i utlandet. Man må huske på at hvis man skal ta ut penger i minibank, så koster det penger og renten påløper fra uttaksdato.

Billigere bensin

Shell Mastercard, Circle K Mastercard og Volvokort er bare noen av de få kredittkortene som har drivstoffavtale. Hvis man handler drivstoff med kredittkort som har drivstoffavtale, får man billigere bensin. Kjører man ofte bil, er det absolutt verdt å sette seg inn i de ulike kredittkortene som tilbyr avslag på drivstoff. Her kan det være en del penger å spare!

Best rente

Det påbeløper en rente hvis man ikke rekker å betale kredittkortregningen i tide. Denne renten er høy, som oftest over 20 %. Mange kredittkort tilbyr betalingsutsettelse og lavere rente. Det er lurt å undersøke hvilke kredittkort som tilbyr betalingsutsettelse i tilfelle man skulle havne i en situasjon der man ikke kan tilbakebetale gjelden på kredittkortet sitt.

Det perfekte alternativet

Det finnes ikke ett kredittkort som passer perfekt for alle. Det finnes dog mange kredittkort som kan passe for mange. Man bør med andre ord sjekke nettsider som sammenligner kredittkortene, for å finne hvilket kort som kan passe. På nettsidene kan man som oftest rangere kredittkortene etter prioritet; for eksempel etter høyest cashback eller beste reiseforsikring.

Categories: økonomi

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *